Preferences


Privacy is belangrijk voor ons, dus je hebt de mogelijkheid om bepaalde soorten opslag uit te schakelen die mogelijk niet nodig zijn voor het basisfunctioneren van de website. Het blokkeren van categorieën kan van invloed zijn op uw ervaring op de website.

Accepteer alle cookies

Deze items zijn vereist om de basisfunctionaliteit van de website in te schakelen.

Altijd
actief

These items are used to deliver advertising that is more relevant to you and your interests.

Met deze items kan de website keuzes die u maakt onthouden (zoals uw gebruikersnaam, taal of de regio waarin u zich bevindt) en verbeterde, meer persoonlijke functies bieden.


Deze items helpen de websitebeheerder te begrijpen hoe zijn website presteert, hoe bezoekers met de site omgaan en of er technische problemen zijn.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tenniselleboog: van pijn naar kracht met personal training

Professioneel Thema over Personal Training in Relatie tot Tenniselleboog

Een tenniselleboog, ook wel bekend als Epicondylitis Lateralis, is een van de meest voorkomende en hinderlijke elleboogblessures die veel mensen ervaren. Deze aandoening staat vooral bekend om de pijn aan de buitenkant van de elleboog, in plaats van in het centrale gebied. Deze pijn kan zich zelfs uitbreiden tot in de hele arm. De hoofdoorzaak van een tenniselleboog is overbelasting van de spieren en pezen in de elleboog, en het treft zowel mannen als vrouwen ongeacht hun leeftijd.

Symptomen van een Tenniselleboog

Zoals eerder vermeld, ontstaat een tenniselleboog als gevolg van overmatige belasting van de pezen in de elleboog. In de vroege stadia van deze blessure is de pijn meestal gelokaliseerd aan de buitenkant van de elleboog. Naarmate de blessure vordert, kunnen de symptomen verergeren en omvatten onder andere:

  1. Bewegingsbeperking: Het wordt moeilijker om de elleboog volledig te bewegen.
  2. Warmte op de huid: De getroffen plek kan warmer aanvoelen dan normaal.
  3. Roodheid: Er kan roodheid optreden rond de pijnlijke plek.
  4. Zwelling: In sommige gevallen kan er zwelling optreden.
  5. Ontstekingsreactie: De elleboog kan ontstoken raken.
  6. Aanhoudende pijn: Pijn blijft aanhouden en kan intenser worden.

Naarmate de klachten verergeren, kan de pijn zich verspreiden naar de hele arm, met de onderarm als het meest pijnlijke gebied. Activiteiten zoals tillen, sporten en het strekken van de arm kunnen de pijn verergeren. Het is belangrijk om te weten dat bij ongeveer 80% van de mensen met een tenniselleboog de pijn na ongeveer 10 maanden vanzelf verdwijnt, terwijl bij de overige 20% dit kan duren tot ongeveer 1,5 jaar.

Behandeling van een Tenniselleboog

Zodra een tenniselleboog is vastgesteld door een fysiotherapeut, wordt er een individueel behandelplan opgesteld. In de beginfase zal dit plan voornamelijk bestaan uit functionele rek- en bewegingsoefeningen om de elleboog te versterken en herstel te bevorderen. Als deze aanpak niet effectief is, kunnen er andere technieken worden toegepast, waaronder:

  1. Dry Needling: Een techniek waarbij spieren worden gestimuleerd door middel van dunne naalden.
  2. Manuele technieken: Handmatige behandelingen om de elleboog te mobiliseren en de spanning te verminderen.
  3. Pijnstilling: Soms kan medicatie worden voorgeschreven om de pijn te verlichten.

Het herstelproces van een tenniselleboog kan traag zijn, en als de klachten langdurig aanhouden, kan het raadzaam zijn om een afspraak te maken met een sportarts. Een sportarts kan een diepgaandere evaluatie uitvoeren en verdere behandelingsopties verkennen om een volledig herstel te bevorderen.

Bij Workfloor streven we ernaar om onze leden te helpen bij het voorkomen en behandelen van blessures zoals een tenniselleboog. Onze deskundige personal trainers kunnen aangepaste trainingsprogramma's ontwerpen die zowel de spierkracht als de mobiliteit van de elleboog verbeteren, en u helpen om uw fysieke doelen te bereiken terwijl u blessures voorkomt. Onthoud dat een gezonde levensstijl en professionele begeleiding essentieel zijn voor het behoud van een optimale gezondheid en welzijn.

Neem vandaag nog contact op met Workfloor om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen bij het bereiken van een sterke, pijnvrije elleboog en een algehele gezonde levensstijl. Samen werken we aan uw succes!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte en ontvang het laatste nieuws

Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacy verklaring.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Address:
St. Antoniusstraat 17,
5144AA Waalwijk

Contact:
0657207578
Info@work-floor.nl
KVK: 87537567
BTW ID: NL864323104B01
© 2023 Workfloor. All right reserved.